Voorlichting LHBT+ en HIV bij Humanitas

Voor de stichting Humanitas in Den Bosch heeft Create Your Pride een voorlichting gegeven over LHBT+ (ons reguliere aanbod) en HIV. We hebben het in een energieke en waardevolle sessie gehad waar veel vragen gesteld werden en stigma’s onder de deelnemers weggenomen zijn. Wegens Covid-19 moest het online, natuurlijk heeft dit nooit ons voorkeur maar door het wederzijdse enthousiasme hebben we er iets moois van gemaakt!


Eigenaar Create Your Pride is student van het jaar geworden!

Lilia Visser, eigenaar van Create Your Pride, heeft de onderscheiding Avans Student van het Jaar in ontvangst mogen nemen. De onafhankelijke jury was lovend over haar enorme betrokkenheid en goede cijferlijst. “Een student met een missie” was het commentaar van de jury. Een missie om op te komen voor LHBT+ mensen en stigmas over deze doelgroep weg te nemen. Dezelfde missie als waarmee dit bedrijf opgericht is.


Onze partner: COC Noordoost Brabant

COC Noordoost Brabant is een fijne partner van Create Your Pride. Lilia Visser is werkzaam als voorlichter bij deze landelijke stichting. Hier geeft ze al een aantal jaar voorlichting aan basisscholen en middelbare scholen. Het verschil met COC en Create Your Pride is de personalisatie van de training of voorlichting. Wij zullen altijd in gesprek gaan over wat de klant hoopt te halen tijdens de voorlichting en zullen daar ook de voorlichting op aanpassen. Sparren en samenwerken met COC is waarom ze zo’n waardevolle partner zijn!


Onderzoek naar seksuele vorming van Rutgers

Uit een onderzoek van Rutgers Kenniscentrum Seksualiteit komt naar voren dat kinderen hun seksuele vorming gemiddeld met maar een 5,8 beoordelen. Lees hier waarom dit zo is en wat hieraan gedaan kan worden.


Artikel Queer bij Avans van Punt.

In dit artikel van Punt. Avans verteld Lilia Visser een gedeelte van haar eigen verhaal. Ook wordt het Create Your Pride plan om LHBT+ docententrainingen te geven toegelicht. Lees het volledige artikel hier.

Pak seksuele vorming groter aan, spectaculairder. Het is iets wat echt meer aandacht mag en moet hebben.

Rutgers Kenniscentrum Seksualiteit

113 zelfmoordpreventie & LHBT+

Zelfmoordpogingen zijn onder LHBT+ mensen 4x hoger dan de algemene bevolking. Lees hier meer feiten over de combinatie tussen LHBT+ en zelfmoord. Dit is de reden dat (h)erkenning zo belangrijk is.


Onderzoek Movisie LHBT+ jongeren

Movisie doet al jaren onderzoek naar LHBT+ jongeren. Bekijk hier een factsheet met cijfers over LHBT+ jongeren en lees hier hoe jongeren het beste ondersteund kunnen worden


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *